Princ Harry i Meghan uselili se u novi dom od oko 15 milijuna dolara

Princ Harry i njegova supruga Meghan kupili su i uselili se u novi dom u Montecitu pokraj Santa Barbare, skupom obalnom gradu sjeverno od Los Angelesa, objavili su američki mediji.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa koji su prošle godine napustili britanske kraljevske dužnosti živjeli su prije toga u njezinu rodnom Los Angelesu gdje su ubrzo uronili u sudski spor zbog nedozvoljenih fotografija njihova sina Archieja.

Par se "u srpnju ove godine uselio u obiteljski dom" i "smjestio u tihu privatnost njihove zajednice", kazao je njihov glasnogovornik za Afp bez navođenja lokacije kuće.

- Nadaju se da će se to poštovati zbog njihovih susjeda, kao i njih kao obitelji, dodao je glasnogovornik.

Prema medijima People i Page Six, njihova je nova kuća na području Santa Barbare oko 150 kilometara sjeverno od Los Angelesa. U tom gradu žive i Oprah Winfrey i Ellen DeGeneres.

Imanje u Montecitu koje uključuje kuću s devet spavaćih soba i 16 kupaonica, bazen, igralište i vrt ruža platiti su 14,65 milijuna dolara, prenio je Page Six.

- Tu žele odgajati Archieja i nadaju se da će imati što je moguće normalniji život, kazao je anonimni izvor za Page Six.

Izvor je dodao: "Harry i Meghan nikad nisu namjeravali živjeti u Los Angelesu".

Par je u srpnju podnio tužbu u Los Angelesu protiv paparazza kojeg su optužili da je slikao njihovo dijete bez dozvole.

- Par je nedavno doznao da netko preprodaje fotografije njihova 14-mjesečnog sina Archieja koje su snimljene, po tvrdnjama autora, kad su se nedavno pojavili u javnosti u Malibuu, navodi se u tužbi podnesenoj zbog povrede privatnosti.

- Fotografije su snimljene dok su bili u dvorištu vlastite kuće i bez njihova znanja, piše u tužbi.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa preselili su se u Kaliforniju iz Kanade nakon što su u siječnju objavili da namjeravaju napustiti kraljevske dužnosti i radom osigurati financijsku neovisnost.

Markle i Harry su kazali kako u Kaliforniji žele raditi nešto što ima smisla i važno je te namjeravaju pokrenuti neprofitnu organizaciju Archewell.