Solarnim brodovima kroz Lonjsko polje

Park prirode Lonjsko polje nastavlja razvijati svoju turističku ponudu. S novootvorenoga riječnog pristaništa u mjestu Plesmo rijekom Strug svakodnevno će isplovljavati dva čamca na solarni pogon koji će posjetiteljima omogućiti otkrivanje skrivenih pritoka rijeke Save i pogled na netaknutu prirodu.

Dva gotovo nečujna plovila na solarni pogon posjetiteljima omogućuju diskretan pogled na prirodu kakva se u rijeci i oko nje razvija stoljećima.

- Mi svojim aktivnostima, promidžbom i marketingom, manifestacijama i ovakvim sadržajima kakve vidite, zapravo želimo pozitivno isprovocirati dolazak posjetitelja, a onda naši ljudi koji se bave određenom gospodarskom aktivnošću, u ovom slučaju seoskim turizmom, od toga onda imaju indirektno koristi, rekao je Ivor Stanivuković, ravnatelj JU Park prirode Lonjsko polje.

Lonjsko polje godišnje posjeti oko 15.000 turista.

- Očekujem da će ova nova turistička ponuda prvenstveno biti na korist svim ovdašnjim stanovnicima, koje ujedno i pozivam da se odazovu, da upoznaju Strug koji im je ovdje ispred kuća zapravo na dohvat ruke, a nisu do sad mali priliku ovako bešumnim čamcima na solarni pogon obići ovu prekrasnu netaknutu prirodu, rekao je Marin Piletić, gradonačelnik Novske.

U izgradnju turističke infrastrukture u Parku u posljednje četiri godine uloženo je oko 30 milijuna kuna. Obnovljen je prijamni centar u Krapju, izgrađen novi u Repušnici, a u izgradnji je i centar u Osekovu. U riječno pristanište uloženo je oko 50.000 kuna.

- S tim sadržajima i ovim danas solarnim čamcima koje imate prilike vidjeti stvaramo dodanu vrijednost cijelog ovog područja i zapravo ono što nam je i krilatica u zadnje vrijeme sa svim našim posjetiteljima i lokalnim stanovništvom - otkrivamo neotkriveno Lonjsko polje, dodao je Stanivuković.

Uz čamce na solarni pogon u razgledavanje netaknute prirode možete i kanuom. Na vama je samo da dođete i uživate.