Podravski doktor Doolittle

U ranču Grgin konak u Podravini živi tristotinjak odbačenih ili ozlijeđenih životinja - od raznih ptica i mačaka do srna i muflona. Sve ih je prihvatio zaljubljenik u životinje - Hrvoje Gregurić, tzv. podravski doktor Doolittle.

Nekad su bili napušteni, ozlijeđeni, zanemarivani, prepušteni sami sebi, a danas su sretni stanovnici idiličnog imanja na obroncima Bilogore na Grginu konaku. Među njima je i papiga Jakov, čija je bivša vlasnica otišla u Belgiju.

- Na žalost od stresa se čupao, mi već dvije godine radimo na tome i malo pomalo dobivamo perje, on je velika maza i jako je ljubomoran, ako mi se koja životinja približi on jako viče. Imamo svoje rituale, ja pijem kavu, a on na stolu malo si kikirikija pojede - priča Hrvoje Gregurić Grga
Zdenko je maleno lane. Na imanje je došao pothlađen i na rubu smrti. Grga ga je othranio na bočicu. Svaka od gotovo tristotinjak životinja na Grginu konaku ima svoju priču i svoje ime. Živi su i zdravi zahvaljujući nevjerojatnoj predanosti i ljubavi podravskog dr. Doolittlea, šaptača životnijama koji je na rubu šume prije šest godina počeo graditi imanje koje danas izgleda poput Noine arke i tako si ispunio dječački san.

- Ja bih najprije rekao da sam ja grizli Adams, ja imam taj dar da životinje nemaju nikakav strah prema meni niti agresiju, ja sam mogao na poslu kad je bio neki pastuh, bik, krava, pas napraviti sve kaj je trebao - kaže Grga.

Nekada je radio u veterinarskoj ambulanti, a sada za život i svoje veliko životinjsko carstvo zarađuje kao timaritelj deva u đurđevačkoj Sahari. I deve ga obožavaju. Dva puta na mjesec otvori svoja vrata posjetiteljima. Tako će biti i ove nedjelje. Posjete ne naplaćuje, ali neće odbiti poneki kilogram kukuruza ili žitarica za svoje ljubimce.