"Rascjepi stvarnosti" - izložba Ivone Šimunović

U Dubrovniku, u Galeriji Dulčić Masle Pulitika, postavljena je izložba slikarice Ivone Šimunović. Na izložbi je predstavljeno petnaestak radova koji su nastali u protekle dvije godine.

"Rascjepi stvarnosti" su jedna vrlo osobna priča. Svoje doživljaje, osjećaje i događaje - one koji su se dogodili i koji to nisu - Ivona Šimunović kao nekim tunelom kroz osobno proživljavanje prebacuje na platno u boju, u kaos koji onda pokušava harmonizirati do ljepote i uzvišenosti.

- Rascjepi stvarnosti je zapravo priča o pojedincu koji pokušava  u ovom kaotičnom svijetu pronaći nekakav smisao i upravo koristeći taj kaos kao jedno uporište za nekakav daljnji rad, za napraviti nešto iz ničega - i to postaje meni jako važno, jako značajno, kao neka opsesija, kaže slikarica Ivona Šimunović.

Riječ je o hvatanju životnih situacija te prenoseći ih kroz sebe  kao kroz tunel, kanal, transfer na platno - pokušava pronaći ono što nam danas najviše nedostaje, a to je ljepota.

- To je jedna filtracija misli do jednog potpunog produbljivanja, do psihe ljudske i također jednog ženskog pisma, jedne ženske signature koja je očita, kaže Jelena Tamidžija, kustosica izložbe.

Na platnima se nanosi boje neprestano bore, žele jedna drugoj oduzeti primat. Borba je to erosa i tanatosa, rezultat je stvaranje kaosa kao stvaralačke snage.

Izložba će ostati otvorena do 30. rujna.