Zagrepčani jednostavno obožavaju Mrežnicu: "Izvanredno"

I unutrašnjost Hrvatske ima svoje turističke adute. Karlovačka je županija brojem noćenja domaćih turista - prva u Hrvatskoj. Iako je glavni razlog tomu blizina Plitvičkih jezera, mnogi ne mogu odoljeti dražima Mrežnice, na čijim se obalama vikendom ne može pronaći slobodno mjesto.

Gotovo da nema pristupačnog mjesta uz Mrežnicu, a da ga kupači već nisu otkrili. Zagrepčani jednostavno obožavaju tu rijeku, toliko da im nije teško doći okupati se ni usred radnog tjedna.

- Izvanredno, ja već godinama dolazim ovdje, i tu se zaista jako lijepo svi opustimo, kaže jedan posjetitelj.

- Za sat vremena ste ovdje, uživate 4, 5 sati, odmorite se, napunite baterije, i vratite se u Zagreb, kaže posjetiteljica.

Vlasnik kafića uz ovu plažu ove je godine proširio ponudu. Postavljena su mjesta za roštilj, možete igrati stolni tenis, iznajmiti ležaljku. No definitivan hit su daske.

Krećemo u vožnju.

- Hoću vas probati malo zaljuljati? Nije, stabilno je, sve je u redu, svi imaju nekakve strahove, ali baš je stabilno, kaže voditelj prodaje u "Jungle Baru" Josip Matačić.


Vožnja na dasci pruža vam sasvim nov pogled na rijeku, jer je gledate iz neposredne blizine. Za vožnju na dasci ne trebate nikakvo veslačko iskustvo. 

- Nalazimo se na novoj mega sup dasci za veslanje, od 6 do 8 ljudi, što imamo novo u ponudi za family rafting, djeca, svi su dobrodošli, naravno, kaže Matačić.

Supovima možete prijeći i slap, ali i doći do inače skrivenih mjesta, prirodnih bazenčića koje Mrežnica stvara.

- Prekrasno, prekrasno za ubiti jedno popodne, ili cijeli vikend, ili samo jedan dan u vikendu. Od sedrenih barijera, samo kupalište..., kaže jedan gost.

Turistička zajednica područja Četiri rijeke ove je godine pokrenula i program Ljeto na Mrežnici. Nude se dodatni sadržaji poput učenja ronjenja ili plivanja, besplatna vožnja supovima. Ljeto još traje - stignete se okupati!