Novi serijal dječjih romana nagrađivane domaće autorice

Nakladnik Mozaik knjiga objavio je novu knjigu nagrađivane domaće autorice Nives Madunić Barišić "Hana i Janko i tajanstvena buka u školskoj svlačionici", prvu novog serijala za djecu posebno namijenjenog početnicima u čitanju.

Kako se ističe u najavi, nakon ciklusa detektivskih romana o istražitelju psu Melkioru i djevojčici Tari koji su osvojili brojne nagrade i priznanja, poznata hrvatska spisateljica za djecu Nives Madunić Barišić objavila je novi naslov, zabavnu i poučnu priču koja je ujedno i prvi nastavak novog serijala o dogodovštinama Hane i Janka.

U knjizi "Hana i Janko i tajanstvena buka u školskoj svlačionici", Hana i Janko su uzbuđeni jer je počela nastava i još se prilagođavaju jutarnjem ustajanju i postaju prijatelji. No, kad se u školi pojavi neko neobično stvorenje i svi učenici moraju izaći na školsko dvorište, Hana i Janko odvažit će se ponovno sami ući u školu i istražiti što se zaista dogodilo, a otkriće nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ova knjiga idealna je za početnike u čitanju zbog lako čitljivih slova i simpatičnih ilustracija u boji Darka Kreča.

Nives Madunić Barišić urednica je i dramaturginja na HRT-u te nagrađivana autorica dramskih i proznih tekstova. Za djecu je napisala nekoliko igrokaza, "Mala zelena gusjenica", "Naša je mama postala zmaj", "Ispod zvončića se rodio kraljević" i "Luzer ili faca". Napisala je i romane "Tajna čokoladnih bombona", "Lunapark", "Dlakava ljubav" i "Mrak ili strah".