Čarolija koja nastaje i nestaje: festival pijeska

Festival pijeska - čarolija koja nastaje i nestaje. Festival je i ove godine održan u Ninu, ali pod drugačijim okolnostima, prilagođenim zaštiti od virusa. Prijave i fotografije kreacija u pijesku slale su se internetom, ali su graditelji jednako uživali u gradnji.

Nadaleko su poznate duge ninske pješčane plaže, a ove godine, zbog fizičke distance i epidemioloških mjera, kule i gradovi formirali su se na svim plažama, od Kraljičine, do Bilotinjaka, kampa Zaton i plaže Ždrijac.

Kantica i lopatica za sve generacije, i umjetnička sloboda stvaraju čarolije u pijesku. Ta zabavna i umjetnička manifestacija već šestu godinu zaredom privlači kreativce na kraljičinim plažama.

- Ove godine smo organizirali Festival poluvirtualno, sve prijave moraju ići online. I svi su gosti pozvani da tamo gdje oni obično dođu da ondje pokušaju stvoriti određenu čaroliju, kazala je Marija Dejanović, direktorica TZ Nin.

Prilagođen novim uvjetima, Festival pijeska unio je i ove godine zabavu na plažu i potaknuo kreativne posjetitelje, kupače i goste na ljetnu pješčanu graditeljsku avanturu.