Otvoren Green River festival

Na savskom nasipu kod Hendrixovog mosta po prvi se puta održava Green River festival. Njime želimo ponovno oživjeti događanja na rijeci Savi, kao i nekadašnju tradiciju savskog kupališta, uz naglasak na održivosti i suživotu s prirodom, poručuju organizatori.

Radionice, crtaonice, mozgaonice, igre bez granica i sudjelovanja u pričopričama sve to nudi Green River Festival na savskom nasipu, pokraj Hendrixovog mosta.

- Green River Festival pronašao je svoj dom tu kraj rijeke Save. Zato i green za zeleno i river za rijeku. Malo smo se htjeli maknuti iz centra. Potražiti sigurnu oazu u prirodi i od potresa i pandemije. Odlučili smo se smjestiti u poplavnu ravnicu rijeke Save, nadamo se da neće biti poplava i napraviti nešto novo i inovativno, reciklirano. Evo svašta vas očekuje. Do 20. rujna imat ćemo niz raznih instalacija, poručila je Ana, idejna začetnica festivala i organizatorica.

- Prvu solarnu plažu, solarne sjenice pa smo malo podijeljeni na zone. Bit će tu sportska zona, "kids" zona, pametna zona s VR kutkom gdje ćete se moći prošetati u prošlost. Iako smo iz budućnosti, vraćamo se na kupalište kakvo je bilo nekad. Inspiraciju smo našli u starom zagrebačkom kupalištu koje je bilo jedno od top okupljališta Zagrepčana za vrućih ljetnih dana, dodala je.