Lift za mlade sportaše s invaliditetom

U splitskom Športskom centru Gripe u sklopu projekta Paraolimpijske škole za mlade s invaliditetom, danas je u rad pušteno dizalo, koje će mladim sportašima omogućiti jednostavni pristup željenim terenima.

Društvena integracija mladih s invaliditetom cilj je projekta vrijednog milijun i pol kuna. U njemu sudjeluje više od 220 sportaša sa širega splitskog područja. Novo dizalo u sportskom centru olakšat će im dolazak na treninge.

- Ovaj EU projekt je prvi takav u našem savezu i uspili smo to progurati i napraviti prilagodbu i atletske staze ali i bazena na Poljudu, ističe predsjednik Športskog Saveza invalida Grada Splita Mijo Bakić.

Prvi čovjek grada tvrdi kako je Split osiguranjem prava pristupačnosti invalidnim osobama proteklih godina riješio više od 70 % pristupa važnim mjestima.

- Ovo je samo kruna jednog segmenta ovog projekta jer rješavamo i Dom mladeži i gradimo i dalje rampe za naše goste i sugrađane, naglasio je gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara.

U sklopu Paraolimpijske škole provode se aktivnosti u atletici, boćanju, plivanju, stolnom tenisu i para tekvandou. Pribavljena je potrebna sportska oprema za trenažni proces i sportska natjecanja, koja će se koristiti i nakon završetka projekta. Tako su se poboljšali uvjeti za bavljenje sportom za osobe s invaliditetom i smanjili rizici od njihove socijalne isključenosti.