Punat ima jedinstveni park u Hrvatskoj

U krčkom naselju Punat, koji ove godine ima 70 posto prošlogodišnje popunjenosti, gužvi više nema. Osim najveće marine i nautičkog središta, mogu se pohvaliti i jedinstvenim podvodnim parkom. Posjetiteljima i ovdje godi šetnja, ali ona po morskom dnu.

Šetnja podmorjem traje pola sata, a uživati mogu i neplivači. Akvatorij je ograđen i dubok samo dva i pol metra, pa su njime već prošetali i trogodišnjak i gospođa u osamdesetima. Ali svaka sezona ima novu adrenalinsku priču.

- Nismo niti znali, suprug je samo izletio van i kaže: Molim te, daj mi kameru, gospodin je zaprosio svoju dragu u moru. Ali isto tako prije nekoliko dana došao je čovjek koji je invalid bez noge, gdje smo si razmišljali kako mu dati tu avanturu da se ne brinemo jer je bio pun pozitive i prekrasno je prošlo, bio je oduševljen, govori Iva Mrakovčić.

Suprug je dugogodišnji ronilac, ali još zna naići na iznenađenje.

- Na koljenima sam bio i samo me nešto kao gladi, čupka. U prvi trenutak sam mislio da sam krivo stavio nogu negdje. Kako smo nastavili, opet isto i u tom trenutku sam se okrenuo i bila je kornjača želva, nešto strašno u onom trenutku. I ne znam tko se više prepao, ja ili ona. I brzo sam okrenuo sina da imam svjedoka da ne bude opet kao lovačka priča. Ona je onda jednostavno otplutala u dubinu, objašnjava Hrvoje Mrakovčić.

Puntom je najviše prošlo Slovenaca i Nijemaca, no rast broja noćenja zabilježen je i zahvaljujući Poljacima. I Puntari su zadovoljni. Njihovim je akvatorijem plivalo sedamdeset posto gostiju više nego lani.