Sobe za noćenje sada su vile, a hoteli resorti s bazenima

Turistički rezultati na kontinentu malo su lošiji nego na moru. U Karlovačkoj županiji ova je sezona slabija i do 50 posto. Ipak, veseli porast broja domaćih gostiju kojima se osim Plitvičkih jezera nude i neke druge zanimljive destinacije.

Kada ste posljednji put prolazili uz D1 i zastali u Rakovici? Sobe za noćenje u obiteljskim kućama postale su vile, a hoteli resorti s bazenima.

- Idemo s tim motivom: dođite zbog Plitvica, zbog jezera, ostanite zbog prirode i avanture! Mi smo se tu pronašli, popunjenost posljedjnih dva tjedna je 80 posto, kaže nam Marko Božičević, izvršni direktor Turističkog centra "Marko".

U obitelji je i adrenalinski park, koji radi već treću sezonu. Divovska ljuljačka, poligon za roping, paintball i štošta drugo.

Tomislav Oštrina sa svojih pet quadova u kojima uživaju turisti, uspijeva i zaraditi. Malo je manje stranih turista, ali dolaze domaći. Sviđa im se ruta, kaže, idu u šumu, blato, vodu, prašinu - i to im diže adrenalin.

Mnogi se ipak zažele zelenog i mira. A baš to nudi ovaj kraj.

Na jednom ranču pronašli smo i dolinu jelena, gdje možete susresti jelene lopatare i smeđe jelene, hraniti ih u neposrednom kontaktu. Na dan je 100-tinjak turista i vlasnik ne želi više - jer njegov je cilj da i gost i životinja dobiju maksimum.

Baraćeve špilje same su po sebi fenomen s ostacima špiljskog medvjeda i šišmišima.

Pogledajte video: