Jurilice na Stradunu: Iz Dubrovnika startao One Life Rally

Jutros je iz Dubrovnika startao - One Life Rally! 55 luksuznih jurilica - od Mercedesa i Ferrarija do McLarena i Jaguara - sudjeluje u neobičnoj "utrci" kroz Hrvatsku i Italiju sve do Malte. One Life Rally je i humanitarnog karaktera.

McLaren, Mercedes, Lamborghini, Ferrari - unikatni, avangardni, egzotični modeli prestižnih marki nizali su se, uz malo dodanog gasa, na Stradunu. Ima ih iz cijele Europe.

- Ove smo godine u nevjerojatnom gradu, Dubrovniku. Želimo se samo zabaviti, sigurno voziti i družiti se, kaže sudionik Tommy iz Češke.

- Svi ćemo voziti dopuštenom brzinom, ne utrkujemo se, kaže Maetin Barabas, također iz Češke.

Osim zabave i vožnje, One Life Rally ima i humanitarnu notu.

- Važno je što smo pomogli Domu Maslina ovdje u Dubrovniku, kao što smo i prošle godine dječjem domu u Splitu. To je najvažnije - ne samo da se zabavljamo, nego i da radimo nešto svrhovito, ističe Richard Batner, sudionik iz Njemačke.

Na svom putu poštovat će sva ograničenja na cestama. Kažu - pravi je užitak voziti kroz Hrvatsku.

- Mi promoviramo sigurnu vožnju. Imamo svaki dan brief na kojem kažemo kako treba voziti, pratiti što policija kaže koji su limiti na autoputu i to nas malo ograničuje, ali autoputovi i vaši stari putovi su svejedno prelijepi tako da uživamo u vožnji, kaže organizator Nik Papis.

Svi sudionici u Hrvatskoj će se testirati na koronavirus kako bi mogli ući u Italiju, a onda preko Bologne, Napulja i Sirakuze krenuti do svog odredišta, Malte. Pa sretan im put!