Moje drugo ja - Željko Verzak: Stomatolog u dječjem okruženju

Željko Verzak je ravnatelj Klinike za stomatologiju KBC-a Zagreb, profesor na Somatološkom fakultetu, a njegov posao obilježio je rad sa djecom.

Željko Verzak
kad skine bijelu kutu i zatvori za sobom vrata klinike, samo mu je nebo granica.

- Rođen sam 1967. godine u Vinkovcima, prekrasnom, malom, sporom i uspavanom slavonskom gradiću. Otac inženjer strojarstva, majka profesorica. Htjeli su da idem njihovim ili barem očevim stopama, naravno to se nije dogodilo. Sestra i ja smo proveli svoje rane faze života u Vinkovcima, gdje sam završio osnovnu školu i gimnaziju i to je jedan od možda najljepših perioda, govori Verzak.

Željko Verzak ističe kako su svi periodi u njegovom životu bili lijepi, osim ratnog.

- Bez obzira na to što sam išao na matematičko-informatički smjer u gimnaziji u Vinkovcima, već tad se to iskristaliziralo. Moja teta koja je stomatolog, to me se dojmilo i tako je to nastalo. Stomatologija, to je jedan prekrasan studij, koji je završen u roku u kojem sam jako puno uživao. 1993. godine sam diplomirao i tada je došao trenutak kada je meni bila ponuđena jedna specijalizacija iz dječje preventivne stomatologije, govori Verzak.

Željko Verzak ističe kako je iz tog razloga bio duboko nesretan čovjek, ali nije imao nekog izbora.

- To mi je bilo ponuđeno i ja sam to prihvatio, bez obzira na to što je moja želja bila da budem ortodont, kirurg ili protetičar. Nešto što bi bila "muška" specijalizacija. Život je pokazao da u ničemu ne bi bio tako dobar kao u dječjoj stomatologiji. To je umjetnost. Za to imate talent ili nemate. Ja sa djecom znam, ja ih volim i djeca vole mene i s njima nemam problema, govori Verzak.

Opširnije u videu: