Utrka za Speedway Grand Prix

Utrka za Speedway Grand Prix vožena na stadionu u međimurskom Donjem Kraljevcu donijela je pregršt uzbuđenja u borbi za prva tri mjesta i plasman u završnicu. Natjecalo se petnaest vozača iz 12 zemalja svijeta, a pobjeda je pripala Slovencu Mateju Žagaru.

Zbog pandemije broj mjesta bio je ograničen, pa je na stadionu Millenium u Donjem Kraljevcu bilo tisuću 600 ljubitelja ovog atraktivnog moto sporta.

Za 15. rođendan najmlađeg europskog speedway kluba Svjetska motociklistička organizacija, drugi put zaredom, povjerila im je organizaciju najjače svjetske utrke.

- Što se tiče motosporta i uopće sportskih događanja, ovo je kruna i nije slučajnost da smo drugu godinu zaredom dobili ovakvu utrku. Nikad dosad u povijesti challenge nije bio dvaput zaredom na istom stadionu - istaknuo je Zvonimir Pavlić, predsjednik Speedway kluba Unia, Goričan.

Više od šezdeset utrka svjetskog i europskog ranga u petnaest godina organizirali su vrijedni članovi jedinog speedway kluba u Hrvatskoj, koji ima i svjetskog juniorskog viceprvaka i europskog seniorskog prvaka Juricu Pavlica.

- Drago mi je da došlo toliko ljudi, utrka je bila sjajna. Ja sam sretan iako rezultat danas nije najbolji, uživao sam, borio sam se do kraja - to je sport, jednom je bolje, drugi put slabije, ali idemo dalje - kaže Pavlić.

Gledatelji su uživali u dramatičnom raspletu utrke u kojem su doslovce centimetri odlučivali o pobjedniku.