Premijerom dokumentarnog filma o Malenoj i Klepetanu počeo 18. Liburnia Film Festival

Svjetskom premijerom filma "Starac i roda, priča o Malenoj i Klepetanu" otvoren je 18. Liburnia Film Festival - festival hrvatskoga dokumentarnog filma.

U pet festivalskih dana publika će imati priliku vidjeti 20-ak dokumentarnih filmova, u glavnoj konkurenciji. Izvan nje prikazat će se  filmovi nastali u produkciji Restarta, a na punoljetnom izdanju čak će deset filmova imati i svoju svjetsku, hrvatsku te festivalsku premijeru.

Posebnost su ovogodišnjega izdanja i strani dugometražni filmovi. Njih sedam donosi zanimljive priče iz Grčke, Austrije, Njemačke, Norveške, SAD-a, Mađarske, Bugarske, Rumunjske i  Švedske.

Festival se ove godine odvija na dvije adrese - Maloj ljetnoj pozornici i u Vili Antonio gdje će se održavati brojne radionice te dnevne kave s autorima. Kvarnerska se dama tako ovim festivalom uistinu pretvara u cjelodnevnu filmsku pozornicu.

Program traje do petka kada će na maloj Ljetnoj pozornici, nakon dodjele nagrada, biti prikazan film Dnevnik Diane Budisavljević koji će zatvoriti 18. Liburnia Film Festival.