Tea i prijatelji pomažu malim pacijentima

U prosincu prošle i siječnju ove godine, Hrvatska radiotelevizija u suradnji s udrugom Smiješak za sve i Savezom društava Naša djeca Hrvatske provodila je humanitarnu akciju "Uz nas niste sami". Bila je namijenjena poboljšanju uvjeta za djecu koja se nalaze na dugotrajnom liječenju u osječkoj i riječkoj bolnici te korisnike Centra za rehabilitaciju Stančić. Ta je humanitarna akcija potaknula Osječanku Teu Fijala i njezine prijatelje na djelo hvale vrijedno.

- Odlučili smo pomoći jer je meni lani u svibnju dijagnosticiran karcinom dojke i kad smo gledali taj prilog mi nismo mogli ostati imuni, kaže Tea.

I u roku samo nekoliko dana sve je uspjelo uz pomoć prijatelja.

- Jedan je prijatelj napravio 3D vizualizaciju, drugi kutnu garnituru, jedan oličio prostor, jedna je profesorica oličila, suprugova tvrtka je napravila stolove i police, prijateljice su kupile igračke za odjel, kaže Tea.

Zbog koronavirusa, opremanje i uređenje prostora završilo je u lipnju. Na odjelu su na donaciji iznimno zahvalni jer se napokon i mali pacijenti i njihovi roditelji tu osjećaju kao u svom dnevnom boravku.

- Onaj prostor nekada je bio tako strog, oni stolovi, malo prostora za kretnju djeteta, a ovdje oni čekaju po nekoliko sati i naravno da ovakav prostor puno olakša, kaže Marija Glavašić, glavna sestra Odjela za dječju kardiologiju, nefrologiju, hematologiju i onkologiju Klinike za pedijatriju KBC-a Osijek.

Ovo dobro djelo pokrenulo je drugo pa su u planu nove humanitarne akcije. 

- Pozvala bih i druge da mi se jave putem Facebooka jer ne bih htjela da ovo sad bude samo taj jedan dnevni boravak nego mi je želja opremiti i ostala tri, kaže Tea -  lavica koja je pobijedila karcinom. Majka dviju djevojčica, uspješna poslovna žena i kreativka čiji radovi putuju po Hrvatskoj.