Održan Memorijalni košarkaški turnir Luka Zupčić

U Rijeci je održan Memorijalni košarkaški turnir Luka Zupčić, u sjećanje na preminulog Luku. Turnir su pokrenuli njegovi prijatelji, a podržala obitelj, kako bi promovirali Lukin način života, ljubav prema košarci, glazbi, plesu, druženju, prijateljstvu i dobročinstvima.

Luka Zupčić. Dečko s Drenove. Išao je u ovu osnovnu školu na kojoj je sada grafit s njegovim likom. Svoje je slobodno vrijeme najviše volio provoditi baš na ovome igralištu, i tada i za vrijeme srednjoškolskog školovanja, ali i za vrijeme studiranja - kada bi u Rijeku došao iz Zagreba. Odrastao je tu, s ovim dečkima.

- Želja nam je da se ne zaboravi naš prijatelj koji je prerano preminuo, cilj nam je održati tradiciju i da svake godine turnir bude što veći, da imamo što više ekipa i da broj posjetitelja bude što veći, rekao je organizator turnira Luka Čanković.

U organizaciji su, ističe sudjelovali i drugi, njegov prijatelj Niko Čaće i obitelj Luke Zupčića.

- Zaista je jako emotivno biti ovdje na ovom igralištu, gdje je Luka proveo svoju mladost. Igrao je košarku po kiši, po snijegu, priča Marta Brala, sestra Luke Zupčića.


Studirao je u Zagrebu. Njegove kolege rado ga se sjećaju i žele da ovaj turnir zaživi.

- Luku sam upoznao preko jednog svog bliskog prijatelja. Krenuli smo jednostavno igrati te večeri i toliko mi se svidjelo da sam doslovno idući dan kupio tenisice i loptu i od tad sam počeo dolaziti na isti način kao što je Luka dolazio točno na ovo igralište i tu je ljubav počela, kaže Lukin prijatelj Hady Abdala.

- Baš smo se svi zaljubili u taj sport, zbog njega smo krenuli sve to raditi i jako nam je drago da je ovo zaživjelo i uspjelo doći do ovog nivoa na kojem trenutno jest, istaknuo je Lukin prijatelj Stevan Bauk.

Na memorijalni košarkaški turnir ove je godine stiglo 16 ekipa - iz Rijeke, Zagreba, Zadra. Organizatori turnira su obnovili igralište, klupice, uredili okoliš - sa željom da igralište dobije Lukino ime, a osnovali su i udrugu koja provodi mnoge humanitarne aktivnosti.