Plivački maraton "Srcem protiv barijera"

Gotovo 300 plivača i plivačica okupilo se na plivačkom maratonu "Srcem protiv barijera" iako su vremenske prilike bile loše jer su zbog jakog juga valovi i morske struje ometali plivače.

Plivalo se za potporu osobama s invaliditetom, a većina sudionika su također osobe s invaliditetom. Sudionici ovog maratona plivaju i zbog zdravlja i bolje tjelesne kondicije.

- Na maratonu sam od 2011. iako se maraton održava od 2010., ali je 2011. bio prvi puta otvoren za druge plivače, govori Ivan Budak, sudionik maratona "Srcem protiv barijera".

- Za mene jako puno znači ovaj maraton, bez obzira na Covid i sve drugo. Mi smo došli, srcem smo došli. Nismo ga mogli propustiti, govori Ana Čačić, sudionica maratona "Srcem protiv barijera".

Zbog loših uvjeta na moru plivalo se na skraćenoj dionici i uglavnom uz obalu. No ozračje među sudionicima bilo je izvrsno jer kažu - plivamo za pravu stvar, za bolji položaj osoba s invaliditetom u društvu. Grad Rab svaki je put izvrstan domaćin sudionicima maratona.

- Usmjeravamo našu pažnju prema mladim ljudima da ih učimo drugačijem okruženju, toleranciji, a nama da kroz sustav pokušamo činiti bolje da barijere, prepreke i razlike među nama smanjimo na minimum, ističe Nikola Grgurić, gradonačelnik Raba.

Sve prigodne majice ovogodišnjega maratona prodane su, a prikupljeni novac kao i uvijek ide u humanitarne svrhe.