Pripreme za novu školsku godinu u punom jeku

Pripreme za novu školsku godinu su u punom jeku pa tako i u osnovnoj školi Augusta Šenoe u Osijeku.

Ravnatelj škole Krešimir Ćosić rekao je da ovih dana pripreme teku užurbano, kao i svake školske godine.

- Ova nam je godina posebna i drugačija. nabavljaju se sredstva i materijali za provođenje mjera koje su propisane. Danas ćemo imati još jedno učiteljsko vijeće gdje ćemo proći detaljno mjere, kako bi to trebalo ići, i prema tome djelovati, smatra.

- Osnovna škola ima broj učenika da ih možemo lijepo podijeliti poštujući potreban razmak. Već smo prošle školske godine koristili više ulaza u školu, djeca nisu dolazila u kontakte, autobusi su poštivali mjere. Sve je prošlo u redu, samo što ćemo sada imati učenike u dvije smjene. Gledat ćemo da se učenici ne sele iz razreda u razred gdje je to moguće, gdje nije - morat će, kao što su kabineti kemije i informatike, naglasio je.

- U pregovorima smo s gradom Osijek da dobijemo još grupa produženog boravka gdje ćemo kvalitetnije moći podijeliti djecu. Prostora imamo, a s ljudima ćemo se snaći, veći su nam problem osječki komarci, istaknuo je.
- Pisali smo Ministarstvu i nadamo se pojačanju u tehničkom osoblju gdje bi provodili više mjere dezinficiranja jer je naša škola specifična po tome što ima jako veliki okoliš oko škole, rekao je.

Dodao je da se djecom stalno razgovara, posebno pedagoginja.