Ana i Anita - jedine policijske motociklistice u Istri

Opreza u prometu nikad dovoljno, a sigurnost na pulskim cestama odnedavno održavaju Ana i Anita - jedine policijske motociklistice u Istri. S kakvim se sve izazovima susreću u svom poslu provjerio je kolega Marko Percan.

- Kad sam došla u Pulu, nisu me motori zanimali, ali kad sam vidjela kolege kako voze, tako sam se i ja odlučila, kaže Ana Rutić.

- Meni je tata radio u policiji, tako da od tad je krenula moja želja za nekim adrenalinskim poslom, koji neće biti dosadan. Motore sam oduvijek voljela, tako da to nije iz vedra neba, to sam oduvijek htjela raditi, kaže Anita Prgomet Buić.

Ističu i da se vozači iznenade kad ih presretnu na motoru, ali da su uglavnom pozitivni komentari, a na pitanje tko bolje vozi, muškarci ili žene kažu - žene.

- Opreznije smo. Ne idemo glavom kroz zid, već razmišljamo gdje bi netko mogao izletiti, usporimo, pazimo na promet, svakako više nego muški kolege, kaže Anita.

Zaštita sudionika u prometu, njihova je strast. Kažu da se bore protiv četiri ubojice na cesti. A to su alkohol, brzina, mobitel i nekorištenje pojasa. A imaju i savjet za sve vozače:

- Neka se čuvaju, paze i ne živčane u prometu, i da daju žmigavac kad skreću, kažu.

Poslušajte stoga savjete Ane i Anite. Jer ne zaboravite da je za nesreću dovoljna samo sekunda nepažnje.