Ovogodišnji Štrudlafest trajat će čak 10 dana

Mnoge su kulturno-zabavne manifestacije u Karlovačkoj županiji zbog korone - odgođene, no ne i Štrudla fest. Čak štoviše, umjesto dosadašnja dva dana vikenda, održavat će se punih 10 dana. Uz selo štrudle, Jaškovo, taj ćete domaći specijalitet moći kušati i u restoranima diljem županije.

Tradicionalna domaća štrudla od sira. Ili štrudla od višanja s orasima? Ma sigurno biste isprobali nešto novo, poput štrudle s pivom.

- Jabuke se normalno, pripreme po želji, naribaju se na kockice, nije bitno kako, i dodamo sastojke koje želimo, šečer, cimet i to se moči sa dobrih pola litre piva, rekla je Dijana Petrić iz restorana Lovački rog.

Na ovogodišnjem Štrudla festu moći će se isprobati na desetke novih okusa, što slanih, što slatkih i još važnije - domaćih.

- Ovakav vid festivala, manifestacija je najbolji način plasmana poljoprivrednih proizvoda koji su izuzetno zdravi, koji su autohtoni, i to je ona priprema i prodaja, kako se kaže, na kućnom pragu, rekla je Martina Furdek Hajdin, dožupanica Karlovačke županije s obnašanjem dužnosti župana.

Štrudle će prodavati 28 restorana iz cijele županije. Moći ćete je dobiti i besplatno ako odlučite, kad ste već u Jaškovu, posjetiti i Zavičajni muzej Ozalj. Štrudla fest širi se na cijelu županiju, no većina događanja bit će u selu štrudle u Jaškovu. Moći ćete sudjelovati u kulinarskim, likovnim, sportskim radionicama, glazbenim koncertima. Štrudla fest počinje u petak piknikom u Jaškovu, a traje idućih 10 dana.