Prijeđenim kilometrima biciklisti skupljaju novac za Dom za odgoj djece

U Osijeku je najavljena kampanja pod nazivom "Žbicom do trice" za humanitarnu biciklističku vožnju koja kreće 15. rujna. Biciklističko-filantropski tandem Igor Toman i Ivica Lenard ovoga će puta svoje kilometre donirati korisnicima Doma za odgoj djece i mladeži iz Osijeka.

Simbolično na igralištu Doma za odgoj djece i mladeži u Osijeku biciklistički je dvojac najavio novu humanitarnu akciju. Prijeđenim kilometrima skupljat će novac za koš i potrebe sportsko-rekreacijskih aktivnosti korisnika.

- Sama vožnja je zamišljena da starta 15., a trajat će 24 sata. Cilj je nepoznat, ne znamo gdje ćemo završiti. Cilj je 24 sata - 400 kilometara. Tih 400 km bismo zamijenili za donacije dobrih ljudi koji će prepoznati ovu priču, rekao je Toman.

- Time bismo održali kontinuitet naših humanitarnih dobrih djela koje pokušavamo učiniti, ovaj put za Dom za odgoj djece i mladeži u Osijeku, istaknuo je Lenard.

Financijski cilj kampanje je 17.000 kuna.

- Trenutno u domu skrbimo za oko 40 korisnika na smještaju. Vrlo bitna stvar u našem tretmanu je organizirano i strukturirano provođenje slobodnog vremena, istaknuo je Goran Tubić, ravnatelj Doma za odgoj djece i mladeži.

U akciji sudjeluju humanitarne zaklade i osječki Volonterski centar.

- Skupljanjem ovih sredstava, opremanjem sportske dvorane i kasnije, ako prilike dozvole u ovim novim normalnim vremenima da održimo košarkašku utakmicu, da djeci pružimo zadovoljstvo, priliku i put kako kvalitetno koristiti svoje slobodno vrijeme i uživati u svome životu, rekao je Romano Kristić iz Zaklade Srce grada Osijeka.

- Igor i Ivica su primjer dobre prakse kako jedna inicijativa može pokrenuti zajednicu, istaknula je Mirna Šmit iz Zaklade Slagalica.

Kampanja je nazvana "Žbicom do trice", a njome se želi naglasiti da su štićenici Doma za odgoj jednako važni te da imaju potrebu za rekreacijom i druženjem kao i sva djeca.