Dobra zabava i čašćenje nepca na Burger Festu

Prvi burgeri pojavili su se u Zagrebu 80-ih godina u hotelima. Dug je to put od restorana do ulice kojom danas suvereno vladaju.

- To može biti i najskuplja namirnica na svijetu, može biti najobičnija pljeskavica, ali kreativnost je tu neograničena. Ono što je bitno je da se okusi dobro izbalansiraju i da se može jednostavno jesti na ulici - kaže burger -majstor Marko Palfi.

Ova hrana sve je popularnija u svijetu, kod nas tek osvaja gurmane. Jer, kako kaže burger-majstor Nikola Božić, ljudi još uvijek podcjenjuju hamburger u Hrvatskoj. Misle da je to jednostavno, ali zapravo, kaže, lakše je ispeči steak nego napraviti vrhunski hamburger jer ima tu barem pet parametara.

- Burger već nadmašuje čak i poznati zagrebački odrezak ili štrukle. Mislim da su itekako prepoznali pogotovo u Zagrebu i mislim da polako zauzimaju svoje mjesto - smatra burger-majstor Mate Janković.

Burgerska scena u Hrvatskoj nikad bogatija. Na Burger Festu su svi koji nešto znače u svijetu street fooda.

- Top hrvatske zvijezde misle da je ovo pravo mjesto da pokažu da street food ne mora biti junk food nego da čak može biti i visoka kuhinja - poručuje Rene Bakalović, gastronomski novinar.

Na proslavi 5. rođendana ovaj Burger Fest uistinu nudi sve što je potrebno za dobru zabavu i čašćenje nepca.