Otvoren Zrinski art fest

Umjetničke instalacije, izložbe, predstave i koncerte na atraktivnim lokacijama u Čakovcu, sve do nedjelje donosi - peti Zrinski art festival. Iako je civilni stožer u posljednjem trenutku ukinuo prvo izdanje dječjeg ZAF-a, uz mjere opreza predstavljeno je najsvježije u umjetnosti.

O kakvom svijetu promišljaju suvremeni umjetnici - pokazali su odabrani radovi izloženi u dvorani Scheier. Nove umjetničke prakse gerilskim konceptom nastavljene su u Muzeju Međimurja. Vizura 2020., vrijeme ekstrema zapravo je zagrebački bijenale umjetničke fotografije.

- U ovom predivnom prostoru realizirano je ono što smo gotovo godinu dana promišljali na temu ekstrema u ovim doslovce vremenima ekstrema u kojem živimo - kaže Draženka Jalšić Ernečić, autorica koncepcije izložbe.

U atriju dvorca Zrinskih - u instalaciji na kotačima - kiparica promišlja o art imigraciji, a u centru za kulturu - fotografije Mije Vesovića - pod naslovom "Istina kao laž". Škare starog grafičara u odnosu s fotografijama belgijskog umjetnika.

U perivoju Staroga grada - pedeset i četvero plesača u predstavi "Miris moje majke".

- Predstava priča o odnosima, o stvarima, o budućnosti koju moramo ostaviti onima koji su iza nas - najavljuje Nikolina Mekovec, suorganizatorica ZAF-a, voditeljica PS-a "Teuta".

Niz je tema otvorio prvi dan festivala, koji se uz predstave, izložbe i koncerte nastavlja sve do nedjelje u Čakovcu.