Čarobni otočić Levan ima karipski dojam

Jedan od 11 otoka medulinskoga arhipelaga već dugo nije napušten i zapušten. Štoviše u posljednje je vrijeme prava turistička meta, a a otok je i sve traženija destinacija za vjenčanja. Priču donosi pulska ekipa HRT-a. 

Samo 5 minuta vožnje drvenom barkom, dijeli otok od najbliže točke ližnjanske Marlere. I u tjednu je ondje prometno, plaža prepuna turista i domaćih. 

Evo dojmova:

- Kao da je neki drugi dio Hrvatske, kao da je na kraju svijeta, opisuje otok Levan Kasja iz Srbije.

- Igramo se u pijesku, skačemo u more, radimo kolutove, kaže Ema iz Pule.

- Pijesak mi je super jer možemo raditi kule od pijeska, možemo trčati, možemo se igrati, rekla je Andrea iz Pule.

Za najmlađe mjesto za igru, za starije mjesto zabave ili opuštanja; glazba, palme, trska i pijesak - sve kao u tropima. 

- Već smo bili u Istri nekoliko puta, ali smo prvi put u Premanturi i Medulinu i u ovom dijelu. Tako da je ovo iznenađenje, nisam očekivala da su ovako lijepe plaže, rekla je Bojana iz Srbije.

Pješčana plaža ono je zbog čega većina dolazi. Turisti su svake godine sve brojniji i zbog čovjeka kojeg zovu maskota otoka.

- Bio je jednom gost s Kariba i kad je došao i vidio ovo, rekao je "kao da si na Karibima" da se tako neki osjećaj dobije ovdje. Za ovaj otok može se reći da je nekako čaroban, objasnio je Luka Raković, vlasnik ugostiteljskog objekta.

Zbog toga mu se gosti vraćaju već 30 godina. Otkako je otvoren prvi restoran, jelovnik je ostao jednostavan, to se i traži. 

- Vidite onu jedrilicu tamo? Oni dolaze na ručak već 24 godine. Ja kao pravi ugostitelj izbacio bih ćevape. Ali na žalost, to djeca vole. Od ćevapćića do ribe i tako jednostavno nema "fensija", objasnio je Krešimir Pajdaš, suvlasnik otoka i vlasnik ugostiteljskog objekta.

Vikend na otoku je većinom rezerviran za domaće.