Što nudi ovogodišnji Zagreb Design Week?

Korona i Nova normalnost teme su ovogodišnjeg izdanja Zagreb Design Weeka koji se u Hali 5 Tehničkog muzeja održava od 1. do 6. rujna.  Hoćemo li se ikad vratiti na prijašnji život ili moramo dizajnirati novu normalnost, neka su od pitanja koje postavljaju dizajneri. Na Design Weeku ovoga vikenda možete razgledati dobar dizajn, kupiti ga i uz to se dobro zabaviti.

Već sedmu godinu za redom Zagreb na nekoliko dana slavi dizajn. Zagreb Design Week mjesto je predstavljanja radova etabliranih dizajnera, učenika i studenata dizajna. Ovdje ljubitelji, ali i kupci dobrog hrvatskog dizajna mogu vidjeti godišnji presjek proizvodnje i ideja.

Zastupljeni su svi, od velikih proizvođača namještaja do studentskih radova i prototipova koji čekaju investitore. Uvrštene su i sve kategorije dizajna: od grafičkog do produkt dizajna. Cilj je okupiti što više kreativaca na jednome mjestu.

Organizatori nisu zaboravili ni hrvatsku dizajnersku baštinu. Postavljena je mala izložba predmeta iz privatne zbirke Bulaić. Riječ je o ambalaži predmeta koje su proizvodile zagrebačke tvornice uglavnom prije II. Svjetskog rata. Osim njihova dobrog dizajna izložbom se želi ukazati na njihovu brojnost i snagu Zagreba, kao središta tadašnje industrije.

Da na mladima svijet dizajna ostaje, pokazuje pak brojnost radova učenika i studenata škola i fakulteta na kojima se podučava dizajn. Mnogima od njih ovo je prvi izlazak u javnost.

Zagreb Design Week održava se unatoč opasnosti od korone, uz mjere opreza i dobru volju svih. Ovoga vikenda ne bi trebalo propustiti dobar dizajn i atmosferu u Hali 5 Tehničkog muzeja, jednog od rijetkih koji je odolio potresu.