Čudesna Draženova garaža

U Istri ove godine nije bilo velikih požara. A dok požara nema jedan se vatrogasac radosno posvećuje svojoj drugoj ljubavi, starinama svih vrsta. Zavirili smo u njegovu čudesnu garažu.

Dražen Fantinić
zaljubljenik je u vatrogastvo. Taj, najprije dobrovoljni, otprije godinu i pol i profesionalni je vatrogasac. U njegovoj buzetskoj postrojbi za njega samo riječi hvale.

- Ma, on se bavi sa svime, on je vrijedan radnik, po struci je automehaničar, veliki je ljubitelj old timera, što je vidljivo iz svakog njegovog djela. I u vatrogascima imamo old timera, 'mercedes' navalno vozilo iz 1972. godine koji je upravo zahvaljujući njemu i danas u savršenome stanju, priča zapovjednik JVP-a Buzet Damir Fabijanić.

Obnovio je Dražen i 'defender jeep' iz 1991. od temelja i pretvorio ga u najoperativnije vozilo postrojbe. Sad je na redu restauracija vatrogasnoga voza iz 1936..

Zašto vatrogastvo?

- Lijepo je kad pomažeš drugima, to je tako neki osjećaj dobar, onda sam to zavolio, odgovara Dražen na pitanje "Zašto vatrogastvo?".

U garaži kraj njegove kuće, druga mu je ljubav. Ili, prva. Ne može se odlučiti. Strastveni je skupljač starina. Old timer vozila, prije svega. Dok Fiat Balila iz 1934. još čeka obnovu, prekrasna "žaba" uređena je do savršenstva. I odlično vozi, prede čak.

U garaži ima još, sve savršeno složeno, alate, stare novine, glačala iz 1830.. Ništa se ne baca, sve se obnavlja. Ništa ne prodaje. Sa svojim je nonom prikupio puno televizijskih i radio aparata, pa i starih gramofona.

Njegovo carstvo već ima nasljednika. Dvoipol godišnji sin Leo uživa u Moskviću koji mu je tata pribavio. I, sviđalo se to ili ne ostatku obitelji, strast ostaje. I vjerojatno će im trebati još jedna garaža.