Prvenstvo Hrvatske u kuhanju fišpaprikaša

U Baranji je održano prvenstvo Hrvatske u kuhanju fišpaprikaša i ni koronavirus ih nije mogao spriječiti da vide - tko najbolje kuha, kako kažu, ribu i papriku.

Najprije mjerenje temperature i upis u knjigu posjetitelja. Tako je počelo državno prvenstvo u kuhanju fišpaprikaša. Samo najbolji znaju što je potrebno za to tradicionalno jelo istoka Hrvatske.

- Definitivno tajne nema, to sam već sto puta rekao, jedino možda u sijedoj glavi, u nekakvom dugogodišnjem iskustvu, rekao je Josip Antolović iz Beravca.

Da kuhanjem fiša ispričaju tradiciju - tražili su i u ocjenjivačkom sudu.

- Autohtone namirnice koje dolaze iz ovog kraja što jednostavnije, što smo naslijedili od svojih starih, rekao je Ivan Đukić, predsjednik Udruge kuhara i slastičara Osječko-baranjske županije.

Ove je godine najveću hrvatsku fišijadu poduprla i Hrvatska gospodarska komora projektom Riba Hrvatske - jedi što vrijedi.

- Cilj tog projekta je promocija potrošnje ribe i vrednovanje toga što proizvedu naši ribari oni koji uzgajaju ribu i da se taj proizvod cijeni i bude zastupljen na našim stolovima, rekao je Zoran Radan iz Sektora za poljoprivredu i turizam HGK.

Titulu najboljih majstora fiša ove je godine odnijela ekipa Čingi Lingi Čarde iz Bilja.