Lepoglavskim mališanima obnovljeni vrtić

Lepoglavski vrtićari od danas su u novim, obnovljenim prostorijama. Time su stvoreni uvjeti da sva tamošnja djeca mogu dobiti mjesto u vrtiću bez čekanja. Jedna je to od najvećih investicija u tom gradu.

Imaju razloga za smijeh lepoglavski vrtićari. Opet s prijateljima dijele prostor. Stotinu lepoglavskih mališana krenulo je jutros u novi vrtić pod novim mjerama.

- Dogradili smo zgradu i sada možemo djecu podijeliti u puno malih skupina, možemo ograditi vanjske prostore - kaže Valentina Husnjak Ribić, ravnateljica DV Lepoglava.

Čekali su to dugo i dočekali - novi, veći, funkcionalniji prostor. Ulaganja su to vrijedna preko 12 milijuna kuna.

- Uspjeli smo upisati svu djecu, a imamo ponuđene i dodatne programe ako nam još djece ostane nepokriveno - napominje ravnateljica.

Inače, 80 posto cijene vrtića za male Lepoglavčane sufinancira se iz gradskog proračuna. I to nije jedina mjera kojom se obitelji nastoje zadržati ovdje.

- Dajemo dodatna sredstva za mlade obitelji koje žele stan ili kuću. To znači da objekte kojima je grad vlasnik dajemo po povoljnim uvjetima mladim obiteljima. A pokrenuli smo inicijativu da krenemo s pos stanogradnjom - izjavio je Marijan Škvarić, gradonačelnik Lepoglave.

Jer odlazak stanovnika nije poštedio ni ovaj kraj. Sretna je okolnost tek to da su pogranično područje.  Stoga se određeni broj zaposlenih u susjednoj Sloveniji, svakodnevno ili za vikende ipak vraća kući.