"Kino u kvartu" novi program ustanove Pula Film festival

"Kino u kvartu" novi je programa javne ustanove Pula Film festival kojemu je cilj približiti film publici u njihovom svakodnevnom okruženju - na dječjim igralištima, trgovima i u parkovima, a predstavljen je na konferenciji za novinare u Puli. 

Program "Kino u kvartu" održat će se od 10. rujna do 3. listopada, svaki četvrtak, petak i subotu, a predstavit će se ukupno dvanaest filmova za djecu i obitelji.

- Riječ je o animiranim i igranim dugometražnim filmovima koji su tijekom proteklih godina polučili sjajne rezultate te oduševili publiku i kritiku, a koji se bave raznim temama na djeci zabavan i zanimljiv način, rekla je voditeljica kina Valli Tanja Miličić.

Ravnateljica Pula Film Festivala Gordana Restović istaknula je da će se program provoditi uz preporuku Stožera civilne zaštite, a broj gledatelja bit će ograničen na 80.

- Popisivat će se gledatelji i osigurat ćemo dezinfekcijska sredstva, a s obzirom na to da je program namijenjen najmlađima, molimo roditelje da filmove gledaju sa strane, a sjedala koja će biti postavljena uz razmak, prepuste djeci, dodala je.

Restović kaže da je zahvaljujući Gradu Puli i Turističkoj zajednici za projekcije nabavljeno platno na napuhavanje koje se lako može seliti s lokacije na lokaciju.

Prva projekcija održat će se na Trgu kralja Tomislava na Verudi, 10. rujna, gdje će se u 20,30 sati prikazati animirani film Gospodin Link: u potrazi za skrivenim gradom. Iduća projekcija je 11. rujna na dječjem igralištu u Šijani gdje će se prikazati animirano - igrana komedija Medvjedić Paddington 2. U subotu, 12. rujna na igralištu kod Prilaza Monte Cappelletta na Vidikovcu slijedi animirana pustolovina Gordon i Paddy.

Ovaj će program postati tradicionalan i nadamo se, posjećen poput programa Circolo Classic koji je u rekordnom roku rasprodan, najavila je Miličić.

Zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci izrazila je zadovoljstvo ovim kreativnim i inovativnim programom.

- Ovo je vrijeme kada prolaze takve ideje i doista sam zadovoljna što će se ovaj program realizirati. Sigurna sam da će biti jako dobro posjećen s obzirom na to da je namijenjen djeci i da je besplatan, poručila je.