Ulična umjetnost s humanitarnom notom u Splitu

Poznati graffiti i street art umjetnici oživjet će zidove garaža u Splitu.

Street art ili ulična umjetnost jedan je od najpopularnijih načina umjetničkog izražavanja današnjice. Sve veća popularnost ove vizualne umjetnosti s opće, svjetske razine, spustila se i na lokalnu razinu te smo svjedoci fantastičnim muralima i impresivnim grafitima poznatih i nepoznatih uličnih umjetnika u našim gradovima. Tako su se za kraj ljeta okupili jedni od najpoznatijih hrvatskih graffiti i street art umjetnika, Lonac, Chez 186 i Sarme.

- Oslikat ćemo šest garaže i uljepšati sivilo zidova, učinit ćemo sve zanimljivije. Grafiti scena u Hrvatskoj je jako dobro povezana, imamo nekoliko festivala koji promiču ovaj vid umjetnosti - izjavila je Marina Tomić.

Projekt nosi i humanitarnu notu. Naime, premda je Split drugi najveći grad u Hrvatskoj, nema vanjski skateboard park, pa tako ni rampe namijenjene mladim skate-entuzijastima. Skateboard klub Kolo već godinama radi na promociji i širenju skateboard kulture među djecom i mladima, pa će po završetku projekta dobiti veliku skate rampu koju će klub postaviti na vanjski prostor Športskog centra Gripe u Splitu i tako omogućiti svojim članovima i drugim zainteresiranima da nesmetano uživaju u ovom sportu.

- Trenutno radimo na projektima da bi osposobili vanjski prostor koji bi bio dostupan za sve naše građane. Rampa će se nalaziti na Gripama, to je zanimljiva lokacija i svi će moći isprobati svoje sposobnosti - poručio je Darko Ivanovski iz Skate kluba Kolo.