Odabrano 10 finalista za Nagradu Fran Galović 2020.

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade Fran Galović za 2020. godinu, od 63 knjige pristigle na natječaj, odabralo je 10 finalista, priopćili su organizatori manifestacije Galovićeve jeseni.

Organizatori ocjenjuju kako se radi o vrhunskim pjesničkim i proznim djelima koja na različite načine problematiziraju pitanje zavičaja i identiteta, što je tematsko područje nagrade.

U završnicu natječaja ušli su Gordana Crnković, Mihaela Gašpar, Ena Katarina Haler, Ivica Ivanišević, Andrijana Kos Lajtman, Ivan Lovrenović, Franjo Nagulov, Evelina Rudan, Karmela Špoljarić i Drago Štambuk.

U odabiru pobjednika prosudbenom povjerenstvu za dodjelu nagrade, kao i prošlih nekoliko godina, pomoći će čitatelji svojim glasovanjem za najbolju knjigu u knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu, Ludbregu i Virju.

Osim u knjižnicama, čitatelji mogu glasovati i preko interneta, slijedeći poveznicu: https://s.surveyplanet.com/g9ZTl44K-x

Glasovanje traje od 11. rujna do 11. listopada 2020. Svi glasači ulaze u konkurenciju za dobivanje nagrade knjige kandidata za nagradu.

Autor koji dobije ukupno najviše glasova čitatelja dobiva jedan glas u konačnom glasovanju za dobitnika nagrade, u kojem sudjeluju i tri člana povjerenstva, koji svaki imaju po jedan glas. Povjerenstvo djeluje u sastavu: Julijana Matanović, Mario Kolar (predsjednik) i Matija Ivačić.

Dobitnik Nagrade Fran Galović 2020. bit će proglašen na zatvaranju 27. Galovićeve jeseni 24. listopada u Koprivnici.