Karlovčani dobili modernu atletsku stazu

Trud i strpljenje karlovačkih atletičara napokon su se isplatili! Nakon 15 godina dobili su novu i potpuno obnovljenu atletsku stazu, trenutačno jednu od najljepših i najboljih u zemlji. Vlada i grad Karlovac u obnovu stadiona i staze uložili su 7 milijuna kuna.

Karlovac je napokon dobio novu atletsku stazu s 8 traka. Dirnulo je to Jelicu Pavličić Štefančić, jedinu hrvatska atletičarku sa svjetskim rekordom i dobitnicu nagrade "Franjo Bučar" za životno djelo.

- Prošlo je jedno 40 godina kad sam zadnji put ja trčala, ali kad pogledam stazu, kad se ovako zagrijavaju, malo mi srce jače zatitra - kaže bivša atletičarka.

Karlovački atletičari dosad nisu imali dobre uvjete za treniranje, a na natjecanja su uvijek morali odlaziti negdje drugdje.

- Ovo će biti daleko veliki plus, da možemo kod sebe normalno trenirati i održavati natjecanja koja nismo već godinama mogli jer nismo imali uvjete - kaže Dražen Lovrić, predsjednik Atletskog kluba Karlovac.

- Tu blizu imamo i šljakastu stazu, imamo mogućnost trčanja u prirodi, dvoranu, znači ova staza je zapravo upotpunila jednu javnu potrebu sporta u Karlovcu - da oko atletske staze imamo jedan potpuni sportski centar - naglasio je Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza.

Osim profesionalcima, ova će staza biti na usluzi i rekreativcima. U svakom slučaju nema sumnje - ova će se investicija u karlovački sport isplatiti do zadnje kune!