Zelena energetska zadruga na turneji

"Zelena energetska zadruga" krenula je na prvu nacionalnu turneju pod nazivom "Dobra energija". Žele pružiti potporu gradovima i njihovim građanima u realizaciji projekata korištenja obnovljivih izvora energije. Jedan od gradova je Velika Gorica.

Njihov je cilj u svakom gradu postići stvarne promjene u razvoju energetike, a to je prelazak na obnovljive izvore energije poput sunčeve.

- Pomoći ćemo im uspostaviti projekte OIE te ćemo s njima potpisati deklaraciju  o dobroj energiji kojim ti gradovi postaju pioniri energetske tranzicije i borbe protiv klimatskih promjena - objašnjava Kristina Lauš iz Zelene Energetske Zadruge "ZEZ".

Tako gradovi za primjer zajednici, prvi mogu početi štedjeti instalirajući male sunčane elektrane na zgradama u svojem vlasništvu.

Mnogi su tražili informacije, razgledali solarne panele, inventore, raspitivali se kako doći do povoljnijih uvjeta realizacije. Upravo u Zelenoj energetskoj zadruzi znaju kako proći povoljnije i izbjeći nepotrebne administrativne zavrzlame. Svima koji žele prijeći na zelenu energiju, pružit će maksimalnu potporu.

Za četveročlanu obitelj početna je investicija 30- tak tisuća kuna. Vjeruju da je interes građana koji žele iskoristiti potencijal obnovljivih izvora velik, no nedostaje im prava potpora za realizaciju.