Kada cijela obitelj slaže Lego kockice...

Kada se spoje mašta, zaljubljenost u filmsku umjetnost, kreativnost i spretnost slaganja kockastih oblika - nastanu prave umjetničke kreacije. I dok je u svijetu slaganje kockica prepoznatljiva profesionalna disciplina od koje se može živjeti i zaraditi, za Đakovčanina Dinka, to je jedinstven hobi u kojem se druži i zabavlja cijela obitelj.

Kockica na kockicu i u sedam godina nastao je Dinkov izmišljeni sedam metarski grad. Gradske četvrti scene su iz raznih filmova i priča.

- Imamo Pirate s Kariba, Indianu Jones, Pulp Fiction, Truman show, Pepeljugu, Snjeguljicu, mogli bi nabrajati do 50, 60 scena grada, rekao je Dinko Petz.

Ipak, najponosniji je na scenu iz gusarske sage s piratima.

- Brodovi jesu setovi, normalno, napravit ćemo neku svoju verziju u dogledno vrijeme, ali kuće, tvrđava sve to je ono što mi je trenutno najljepše, posebno što koristim različite tehnike slaganja, različite tehnike kako prikazati tu scenu, rekao je.

Za slaganje kocaka, Dinko je brzo našao pomagače.

- Mi to slažemo dolje u kući, u sobi. Imamo jedan veliki zid koji je pun tih kutija, malih, velikih, tako sortiramo. Onda sve to složimo dolje, dolje sve to nastaje i onda prenosimo gore i slažemo gore u veće komponente. I eto, volimo raditi to svi, to je kao obiteljski hobi, rekla je Ljiljana Petz, Dinkova supruga.

Izmišljeni grad s 1500 figurica, trenutačno zauzima tavanski prostor. Kockice je nemoguće do kraja izbrojiti.

- Grad nikada neće biti završen zato što uvijek možemo dograditi, uvijek možemo podizati. Trenutno smo na dva kata, pa na tri, pa na četiri, normalno sve ovisi o financijskoj situaciji i kockicama, dodao je Dinko.

Igra s kockicama nikada ne prestaje, ni na izložbama, niti kod kuće. U Dinkovom maštovitom gradu sve je moguće.