Kako izgleda sajam u vrijeme korone

Zbog koronavirusa život ne može stati - time su se vodili u Donjem Miholjcu. Organizirali su 14. izložbeno-prodajni sajam poduzetništva, poljoprivrede i turizma. I unatoč pandemiji, okupili 40-ak izlagača.

Na svakom ulazu na sajam posjetiteljima i izlagačima mjerena je temperatura, upisivali su se podaci. Dobivši odobrenje lokalnog i županijskog stožera civilne zaštite, organizator sajma - Donjomiholjački poduzetnički centar, odlučio je ipak organizirati sajam. Pitali su i izlagače žele li oni doći.

- Kada su oni rekli da žele doći da zapravo ove godine nema tih gospodarskih manifestacija gdje oni mogu prodati svoje proizvode, onda nam je to dalo vjetar u leđa da ipak pokušamo organizirati s puno manjim brojem. Imamo 40  izlagača, rekla je Anela Šovagović, direktorica Miholjačkog poduzetničkog centra.

- Mi ne možemo prestati živjeti. Znači, organizirajmo skupove, organizirajmo manifestacije i normalno, sve u propisanim uvjetima kako su to epidemiolozi propisali, rekao je Goran Aladić, gradonačelnik Donjeg Miholjca.

Na sajmu - ponuda lokalnih OPG-ova, obrtnika, trgovaca. Izlagači zadovoljni što mogu ponuditi svoje proizvode.

- Ja dolazim ovdje godinama. Što se proda, proda se. Imamo i akcije jer jednostavno, sir više ne ide nigdje. Kada nema sajmova, slabo se prodaje sir, rekao je Franjo Lehki iz OPG-a Lehki.

Zadovoljni su i posjetitelji. Svega ima, kažu nam, izostala je jedino ugostiteljska ponuda, koju je ove godine, zbog epidemioloških mjera bilo teško organizirati. Dogodine se nadaju boljoj situaciji i sajmu - bez maski.