Festival hrane na Zrinjevcu unatoč koroni nudi ponešto za sve

Ulični festivali na otvorenome trenutačno su, zbog pandemije, mnogima najprihvatljiviji izbor za večernji izlazak. Zagrebački Food film festival na Zrinjevcu i ove godine nudi ponešto za sve generacije...

Ispod otvorenog neba, u zelenoj oazi Zagreba, na Zrinjevcu, građani su pronašli mjesto za izlazak.

- Po meni je sada još intimniji i u nekim situacijama ljepši nego prije, komentira Mirela.

- Druženje s prijateljicama vani na zraku, to je super, kaže Vlasta.

Organizatori zadovoljni - uspjeli su i ove godine, šesti put po redu, bez obzira na epidemiološku situaciju, otvoriti festival.

- Lijep je festival, gradski, elegantan... Malo je kućica ove godine zbog Covida, prepolovili smo sve, ali evo, deset filmova, dva izvođača plus DJ-i svaki dan, kaže direktorica festivala Suzy Josipović Redžepagić.

Vesele se i glazbenici koji su jedva čekali povratak na scenu.

- S manjim brojem ljudi, ali je i dalje atmosfera ostala, i taj žar i taj naboj... Mislim, nije se ništa puno promijenilo osim tih većih mjesta, pretvorila su se u malo manja, kaže pjevač Dino Petrić.

Uvijek kreativni ugostitelji pripremili su i ove godine nešto novo.

- To su nizozemske palačinke, 300 godina stara receptura, heljdino brašno, originalni umaci... To morate probati, govori nam Mario Šepak.

Mladi, koji su tradicionalno glavni posjetitelji, ne kriju oduševljenje festivalom. Život se vratio na ulice grada, a i svatko je pronašao nešto za sebe. 

- Pa kućice, osvjetljenje i klupe, kaže mali Tomas.

- Možda malo kad se situacija smiri i bude sve sigurnije voljela bih isto da se tako nešto otvori da proslavimo i rokove i sve uspješne ispite, kaže Nikolina.

A slaviti, jesti, plesati ili gledati film možete do nedjelje.