"Hedonizam bez granica" počeo Ribarskim danima u Kopačevu

Na kraju ljeta i početkom jeseni u Slavoniji i Baranji puno je turističkih manifestacija. Projekt "Hedonizam bez granica" počeo je ovaj vikend Ribarskim danima u Kopačevu, a zaključuje se manifestacijom HeadOnEast u Osijeku početkom listopada. Ribarski dani 22. godinu privlače izlagače i posjetitelje.

I ove godine na Ribarskim danima u Kopačevu tražilo se mjesto više kako bi se kušali specijaliteti. Kako bi se izborili s dimom dok se kuha fiš, poslužile su i ronilačke naočale.

- Dosad smo prodali jedno 15 kotlića fiša, a u fiš vam ide klasično - voda, sol, domaća paprika, luk i dobra volja, kako se kaže, kaže kuhar David Hlevnjak.

Ponuda lokalnih proizvođača došla je do izražaja.

- Imate baranjske šnite, princes-krofne, imate Mašine šnite, Kinder Bueno, imate šubarice, Katarine, mađarice, predstavlja svoju ponudu Ilonka Horvat, izlagačica iz Suze.

- Nudimo med i proizvode od meda, vosak i proizvode od voska, svijeće, kaže Dalibor Gici iz Antunovca.

Osječko-baranjska županija turističkom je ponudom i brojnim manifestacijama obogatila kampanju "Hedonizam bez granica".

- Po prvi puta u sklopu projekta "Riba Hrvatske - jedi što vrijedi" od 1998. godine tradicionalno manifestacijama njegujemo baštinu, kulturu, život u općini Bilje, koje se posebnom pažnjom posvećuje ribolovu, ribi, gastronomiji, ističe Tatjana Roth, pročelnica Odjela za turizam OBŽ-a.

- Nastojali smo zadržati onu tradiciju da se predstave domaći proizvodi lokalnih OPG-ova. Što se tiče gastronomije, također smo nastojali da bude jednako bogata kao prijašnjih godina, rekla je Renata Forjan iz TZ-a općine Bilje.

Pridržavalo se epidemioloških mjera. Veći razmak između štandova, dezinfekcija, popis gostiju, manje nastupa Kulturno-umjetničkih društava.

- Hedonizam bez granica u Osječko-baranjskoj županiji je započeo, pozivamo sve koji imaju volju i želju doći, neće sigurno požaliti. Nemamo problem s pandemijom, nemamo problema s velikim brojem zaraženih, rekao je župan Ivan Anušić.

Fišijada u Belom Manastiru, baranjski polumaraton i Ribarski dani dio su jesenske turističke ponude u Osječko-baranjskoj županiji.