Jesen na osječkoj tržnici

Iako su temperature još uvijek ljetne, jesen nam polako kuca na vrata. Najbolje se to vidi na osječkoj gradskoj tržnici koja pršti bojama i mirisima. Naša je televizijska ekipa provjerila kakva je ponuda i jesu li domaćice počele pripremati zimnicu.

Na glavnoj osječkoj tržnici sve "miriši" na skori dolazak jeseni, stoga valja pripremiti i zimnicu za duge zimske dane. Osječanke su već počele.

- Traži se sitni luk, sitni krastavci, ajvarice, kaže gospođa Katarina Suljić.

- Najviše se traži rajčica, paprika, sad je i cikla počela, mrkva, krastavci, dobro je, dodaje gospođa Silva Erceg.

Dobra je ponuda, kažu nam kupci. Dio zimnice već je pripremljen. A da nam stiže jesen pokazuje i ponuda bundeva.

- Imam raznorazne ukrasne, onda od jestivih starinska, 'najstarinskija turkinja', imam muškatnu vrstu, imam hokaido, imam buternet i patišon i ove klasične starinske, za kuhanja, variva, pečenja, kaže gospođa Borislava Dokić.

Unatoč koronakrizi, sve se više ljudi vraća kupovini na tržnici.

- Ljudi shvaćaju kolika je značajnost lokalne proizvodnje, lokalne, domaće, autohtone hrane, kaže Igor Medić, direktor Tržnice d.o.o., Osijek.

Uz hranu, na tržnici se prodaje i odjeća.

- Ekskluzivno najavljujem da će naš buvljak jedan, pod posebnim Covid mjerama biti održan 17. listopada. To će biti zajednički buvljak ženski, odnosno modni i dječji buvljak, kaže Medić.

"Buvljak" će biti na otvorenom, uz pridržavanje epidemioloških mjera. Prednost će imati prodavači koji su i prije prodavali rabljenu robu. Dobra prilika za prodaju ili kupnju odjeće za zimu.