Kaubojski kotlić u selu Roswell

U kaubojskom selu Roswell u Fužinama - gdje se snimao kultni film Winnetou održano je natjecanje u kuhanju najboljega kaubojskog kotlića. Događaj je privukao mnoštvo posjetitelja.

Zabavu za cijelu obitelj ponudilo je selo Roswell; novi turistički brand Gorskoga Kotara. Ovdje šerif svira klavir za svoje goste, zavodi red u kaubojskom salunu, te pazi da pogrešni ne završe na vješalima. A ima i suprugu koja, dakako, organizira prehranu.

- Ja živim ovdje na takav način, i radimo si hranu na takav način.Imamo i plin u kući, ali ovo je bolje, vjerujte mi, rekla je šerifova supruga Valentina Šipuš.

Pogotovo kada se u kotliću krčka - autohtono i domaće!

- Imamo fantastične namirnice, znači divljač, lovačka društva su vrlo jaka, i ovo je odličan spoj gastronomije i našeg Roswell sela. Bilježimo veliki broj posjetitelja, ovo je samo jedna od manifestacija, kazala je Sandra Mladenić Gašparac iz Turističkog ureda Fužine.

Tajni začin za najbolji kotlić, ni jedan kauboj, niti kaubojka nisu htjeli otkriti... Jahanje konja i pucanje iz pištolja, također je bilo u ponudi, riječju - nitko ravnodušan!

I tako, svi putevi vode u Roswell gdje život i dalje teče kao na filmskom setu iz doba slavnog Winnetoua.