Svestranoj Valentini na selu mašta radi "100 na sat"

Veličina mjesta u kojem živite nije presudna za sreću. Za nove početke nikad nije kasno. Zagrepčanka Valentina Srnojević sreću je pronašla u malom Svilaju pokraj Slavonskoga Broda. I puna je ideja.

Još par poteza kistom i stara će stolica zablistati novim sjajem. Valentina kaže da se sve može popraviti i obnoviti.

- Može se iz nečeg pretvoriti u nešto drugo. Stolica može postati polica, objašnjava Valentina Srnojević.

Mirni Svilaj pokraj Slavonskoga Broda može zamijeniti uzbuđenja velegrada. Ljubav čini takve bravure. Smjeloj Zagrepčanki odabrala je i hobi: restauraciju namještaja.

- Volim stare stvari, imaju dušu i nekako. Baš volim uhvatit u ruke starine, rekla je.

I pretvoriti ih, kaže, u još starije i ljepše, raritetne komade. Od punog su drveta, kvalitetni i funkcionalni. Obnovljene starine zasada krase njezin i domove rodbine i prijatelja.

- To je moj hobi ali voljela bih to pretvoriti u posao jer stvarno mislim da to dobro radim, kaže Valentina.

I to baš ovdje na selu gdje joj, kaže, mašta radi sto na sat, a planovi se roje. Da je nije omela korona ove bi godine u četrdeset i prvoj ponovno sjela u studentske klupe.

- Imam već spremne mape i to pa kad budu ponovno upisi planiram u Osijeku upisati izradu lutaka i scenografiju, otkrila nam je Valentina. Jer sve to već radi u brodskom kazalištu.

Kreativna i svestrana Valentina dokaz je da ruralni prostori kriju golem potencijal. Ne samo u poljoprivredi. Važni su ljudi. Njih treba ohrabrivati da grade ondje gdje je život stao.