Vukovarski lampioni Nikice i Igora

Nikica i Igor, jedan dijete umrlog, drugi poginulog hrvatskog branitelja, priču o vukovarskom vodotornju - simbolu patnje, ali i zajedništva, odlučili su pretvoriti u priču koja će još jednom ujediniti Hrvatsku. Proizveli su svijeću u obliku jednog od najprepoznatljivijih simbola grada, a dio prihoda od prodaje namijenjen je djeci Vukovara.

Lampion je visok 22 centimetra i mini je verzija Vukovarskog vodotornja. Zorno prenosi ratnu patnju Vukovara.

- Vodotoranj je simbol agresije na grad Vukovar i simbol je otpora hrvatskih branitelja bezumnoj agresiji , rekao je Igor Šegec iz Vukovara.

Nikici i Igoru želja je da ovakve svijeće gore u cijeloj Hrvatskoj. 

- Znači svi gradovi koji imaju Vukovarsku ulicu da imaju mogućnost zapaliti u toj ulici taj lampion i odati poačst svim braniteljima koji su poginuli, rekao je Nikica Kuđerski, također Vukovarac.

Dvije kune od prodaje svake svijeće donirat će, kažu, udrugama za djecu s posebnim potrebama. Dio novca otići će i u ovu vukovarsku udrugu Golubica.

- Trenutno nam je najveći problem osigurati prijevozno sredtsvo za naše korisnike jer naše kombi vozilo koje je staro već 13 godina više nije sigurno za prijevoz korisnika, smatra Ivana Azenić Dubravčić, predsjednica Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem "Golubica" u Vukovaru.

- Voljeli bismo da imamo novi kombi i da možemo putovati, ići na natjecanja, rekla je Snježana iz Vukovara.

Po najmanje jedan "vukovarski lampion" kupit će i cijeli nogometni klub iz Vukovara.

- Drago nam je da ćemo moći sudjelovati u akciji kupnjom vukovarskog lampiona gdje ćemo donirati dvije kune i to je najmanje što možemo učiniti za djecu Vukovara, rekao je Ante Bulat, trener HNK Vukovar 1991.

Nikica i Igor planiraju proizvodnju lampiona za koju godinu pokrenuti u Vukovaru i to upravo kažu na Mitnici u blizini Vodotornja.