HeadOnEast manifestacija - najbolje od Slavonije i Baranje

Nakon prošlogodišnjih prvih Dana hrvatskog turizma održanih na kontinentu i premijernog izdanja HeadOnEesta, trodnevnog događaja koji nudi najbolje što Slavonija i Baranja imaju, ta je manifestacija večeras doživjela svoje drugo izdanje. Uz poštovanje epidemioloških mjera u staroj osječkoj Tvrđi hedonisti uživaju svim svojim osjetilima.

Užitak za oči, uši, a posebno nepce- s gastronomijom, odličnim vinima, te sve jačom crafterskom pivskom scenom, istok Hrvatske posjetiteljima HeadOnEesta ponudio je ono najbolje. Barokna se Tvrđa i ovaj put pokazala iznimnom kulisom.

- Došli smo spontano, susreli se s izuzetno velikim brojem prijatelja koje nismo vidjeli već neko vrijeme. Druženje, zajedništvo, dobro raspoloženje, napokon smo vani, kazala je Jasenka Ricl.

Riječ je o vrhunskom urbanom festivalu, slažu se turistički djelatnici. Objedinjuje i mini izdanja manifestacija poput Osječanima omiljene Zemlje bez granica i baranjskog Tarda festa koje ove godine nisu održane. HeadOnEast platforma je za turističku promociju.

- Uistinu, tko god je bio ovdje prvi put se oduševio sa svim onim što nudi kontinent, od kontakta s domaćinom, hrane, sve količine doživljaja koji se nude, izjavila je Ivana Jurić, direktorica TZ-a Osječko-baranjske županije.

- Ponuditi ne samo Osječanima, nego cijeloj našoj županiji i šire, ljudima koji su došli danas posjetiti Osijek i u ova dva dana posjetiti Hedonista, to je sadržaj kakav mogu dobiti samo u Slavoniji, kazao je Ivan Anušić, osječko-baranjski župan.

Vino, grad, Beercuz, in da Sofa, izložbe, koncerti, radionice, ulični performansi, svjetlosne instalacije tek su dio hedonističkog užitka u kojemu se ovaj vikend može uživati u gradu na Dravi.