Zvijezde zapjevale u 9. sezoni - žiriju najbolji Šarić i Lara

Počela je 9. sezona popularnoga glazbeno-natjecateljskog showa Zvijezde pjevaju! Izvedbe kandidata i mentora možete vidjeti na HRT-ovom  youtube kanalu Zvijezde pjevaju.

Osam zvijezda sa svojim mentorima bori se za naslov najboljeg pjevačkog para sezone, a u nadmetanju za titulu pokušat će osvojiti simpatije publike i žirija, u kojemu se nalaze Danijela Martinović, Mirela Priselac Remi, Marko Tolja i Jurica Pađen.


Foto: Dario Njavro za HRT

Parovi su svojim izvedbama u prvoj emisiji pokazali kako se snalaze i što znaju u žanrovima balada i dance.

Bivša miss Hrvatske i poduzetnica Josipa Kusić i mentor Sandi prvi su kročili na pozornicu nastupivši upravo s njegovom dance pjesmom Vrijeme novih ljubavi.Zanimljiv nastup u kojemu je Josipa probila led te se solidno snašla, iako je bilo "proklizavanja" i treme, komentirao je, među ostalim, žiri. Usto, dodao je i kako pjesma nije bila odviše zahtjevna, ali i da je više od pjevačkog umijeća Josipa osvojila svojom lijepom i snažnom dominacijom. Ukupan zbroj sudačkih ocjena prvome je paru donio 28 bodova.

Nakon ocjena žirija uslijedilo je, kao i nakon nastupa svakoga sljedećega natjecateljskog dua, ocjenjivanje publike putem posebnih uređaja. Njihove ćemo ocjene, pak, vidjeti iduće subote jer nas u večerašnjoj emisiji nije napustio nijedan par.

Sljedeću izvedbu imali su glumica i redateljica Arija Rizvić i Marko Kutlić.Žiriju, koji je ustvrdio kako glumice i inače dobro pjevaju, u pjesmi Čovjek kojeg volim zamjetni su bili Arijini mali iskoraci iz tonaliteta. Sudačka četvorka paru je za nastup s jednom od najljepših domaćih balada dodijelila ukupno 29 bodova.

Glumac Marko Petrić i Gina Victoria Damjanović otpjevali su potom hit Hot Stuff.Kod Marka, koji ima lijepu boju glasa, osjetila se trema, istaknuo je žiri. Izvedba nije bila loša i imala je sinergiju, ali Marko se nije posve prepustio pjesmi te mu je, za razliku od mentorice Gine, nedostajalo malo emocije, zavodljivosti i smješka. Ocjenjivački sud njihovu je dance nastupu dao ukupno 26 bodova.

Nakon dancea, baladom Snijeg dašak zimskoga ozračja u studio donijeli su HRT-ov novinar i urednik Damir Smrtić i Ivana Kindl.Pjesma je taktički odabrana i iako u njoj nema puno raspjevavanja, bilo je tu svega, ustvrdio je žiri. No Damir je dobio i čestitke za ulazak u takvu jednu novu ulogu, a mentorica Ivana kompliment kako će zasigurno iz njega znati izvući ono najbolje. Zbrojem ocjena žirija par je dobio 22 boda.

Baladom Čarobno jutro sljedeći su se predstavili glumica Dora Fišter i Bojan Jambrošić.Prema sudu pojedinih članova zvjezdane četvorke bili su odlični u duetu dok se trema osjetila u Dorinim solo dionicama. Žiri je komentirao i kako je u pjesmi koja nije jednostavna glumici ipak falilo malo uvjerljivosti. Zbroj sudačkih ocjena paru je za nastup sa spomentom baladom donio 24 boda.

Šesti večerašnji par, glumac Boris Svrtan i Lea Mijatović, izveli su dance nastup s pjesmom Morski vuk.Bila bi to apsolutna desetka za Borisovu samouvjerenost i vladanje pozornicom. Vrlo zabavno i energično, s nedvojbeno odličnim trenucima, no tonovi su znali "pobjeći", ali prostora za napredak ima, istaknuo je među ostalim žiri davši paru ukupno 26 bodova.

Tri boda manje (23) dobio je pretposljednji večerašnji natjecateljski duo, meteorologinja Kristina Klemenčić Novinc i Vlado Kalember za nastup s baladom Sve još miriše na nju.Uz osvrt žirija na uvjerljivost izvedbe i zavidnu Kristininu energiju, unatoč pokojem promašenu tonu, zamijećene su i njezine operne "eskapadice" koje pak otvaraju jedna potpuno nova vrata iza kojih bi moglo biti mnogih iznenađenja.

Stand up komičar Ivan Šarić i Lara Antić Prskalo bili su posljednji večerašnji te ujedno i par s najvećim zbrojem sudačkih ocjena (32). Za izvedbu dance hita Kad nema ljubavi "prijeki sud" imao je samo riječi hvale.Osim što je po ocjenama žirija riječ o najboljem nastupu prve emisije, žiri nije krio i oduševljenje izborom pjesme. Za Ivana je pritom istaknuo i kako je njegov nastup bio kombinacija doze superiornosti i muzičkog talenta, no da je u pojedinim trenucima ipak "prerasturio".


Foto: Dario Njavro za HRT

Ocjenama žirija iduće će se subote, kada kreće i prvo ispadanje, pribrojiti ocjene publike koja je, kako smo napomenuli, cijelu večer glasovala u studiju.

Podsjetimo, publika ove sezone sve do završne emisije, u kojoj joj se priključuju i glasovi gledatelja, u jednakom omjeru kao i žiri ima priliku i pravo odlučivati o plasmanu parova. Do finalne emisije showa gledatelje, čiji su nam komentari i mišljenja itekako važni, čekamo na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu gdje će, pak, moći birati svog pobjednika emisije.


Foto: Dario Njavro za HRT

Spomenimo i kako su u showu svi nastupi parova izvedeni uz pratnju sjajnoga benda Zvijezde sviraju, a kroz emisiju su nas vodili  iskusni i omiljeni - Barbara Kolar i Duško Ćurlić.

Nakon emitiranja, multimedijska usluga HRTi pruža i sedmodnevnu dostupnost emisije, a pripreme i nastupe parova možete pronaći i na našem YouTube kanalu.Budite i sljedeće subote uz najraspjevaniji spektakl!