U Opuzenu radovi za obranu od poplava

U Opuzenu su otvoreni radovi na izgradnji Centara za obranu od poplava i upravljanja vodama Neretve, kao i radovi na Sustavu kanalizacije i odvodnje za grad Opuzen i Općinu Slivno.

Kad se za dvije godine dovrše Centar obrane od poplava i Centar za upravljanje vodama, s vodnim sustavom Neretve i njezina priobalja upravljat će se s jednog mjesta.

- Imamo klimatske promjene, moramo se na njih prilagoditi, imamo zaslanjenje u dolini Neretve, pripremamo se za veliki projekt vrijedan više od 500 milijuna kuna sprečavanju zaslanjenja, a isto tako ni daljnjeg razvoja samih sustava navodnjavanja, kazao je Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda.

U tu svrhu grade se i obalo-utvrde na Maloj Neretvi. Otvoreni su radovi i na drugoj fazi odvodnje i kanalizacijskoga sustava za Opuzen i općinu Slivno.

- Stanovnici općine Slivno s ovim projektima dobivaju uređenu i čistu obalu i jedan veliki civilizacijski iskorak za budućnost, rekao je Smiljan Mustapić, načelnik općine Slivno.

Sve projekte koji su trenutačno u izgradnji  financiraju Hrvatske vode. No Aglomeracije za gradove Metković, Ploče i Dubrovnik financiraju se iz Europskih fondova.

Više doznajte u videozapisu.