"Laku noć, lopovi dobro jutro, Dublin" nova premijera Kuće smija

Na vanjskom platou ispred Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad u srijedu, 14. listopada, premijerno će biti izvedena predstava "Laku noć, lopovi dobro jutro, Dublin", nova komedija nezavisnog kazališta Kuća smija u režiji Marija Kovača.

Od početka jeseni i nove školske godine, Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad, pod vodstvom ravnateljice Tee Bilić, ponovno živi punim, kulturnim plućima i stanovnicima jednog od najnapučenijih zagrebačkih kvartova donosi cijelu lepezu društveno-umjetničkih događanja, edukativnih programa, tribina i radionica, stoji u najavi.

U skladu sa svim epidemiološkim mjerama i još uvijek toplim vremenskim uvjetima, 'pozornica' se do daljnjega preselila na prostrani vanjski plato ispred samog Centra, a u srijedu 14. listopada s početkom u 18 sati, ljubitelje kazališta  i dobrog humora očekuje premijera predstave "Laku noć, lopovi dobro jutro, Dublin", nove komedije nezavisnog kazališta Kuća smija.

Nakon velikog uspjeha s prethodnom predstavom "Profesore, dajte dva",  mladi glumac Matko Elezović postavio je na scenu suvremenu satiru koja se obračunava  s uzrocima koji su doveli do najvećeg egzodusa Hrvata u novijoj hrvatskoj povijesti. Duhovito i direktno  glumac na sceni ironizira korupciju, nepotizam, lopovluk i nesposobnosti političke elite da tome stanu na kraj.

Kroz šest likova "iz naroda", progovara o ljudskim sudbinama na prvi pogled običnih, a na drugi vrlo dovitljivih ljudi koji, kako bi o(p)stali u Lijepoj našoj, ne prežu od modusa operandi 'cilj opravdava sredstvo'. Tako će gledatelji upoznati Lukru, ženu iz malog otočkog sela, čija udruga 'Jedno dite više' organizira tečajeve zavođenja za žene kako bi se poboljšao natalitet na hrvatskim otocima, kao i neobičnog golmana, učenika wunderkinda, zatvorenika koji robija za sve lopove na slobodi te izaslanika Republike Hrvatske kojem se ulizuju svi hrvatski dužnosnici.

Tekst predstave napisao je Matko Elezović 'stariji', režiju potpisuje Mario Kovač, za glazbu je zaslužan Miki Nopling, dok se u "kožu" svih živopisnih likova "uvukao" Matko Elezović 'mlađi', glumac i umjetnički voditelj Kuće smija. Repriza premijere održat će se 26. studenog na kazališnim daskama zagrebačke Vidre.