Zaželi - zdravo tijelo i duh, posao, bolji život

Šibenska Udruga umirovljenika osigurala je svojim sugrađanima brojne aktivnosti zahvaljujući novcu iz europskih fondova. Više od pet milijuna kuna stiže iz europske blagajne za nekoliko projekata koji će uvelike obogatiti društveni život šibenskih umirovljenika, ali i omogućiti posao nezaposlenim ženama.

U zdravom tijelu, zdrav duh. Pa su vježbe medicinske gimnastike i preventiva i lijek.

- Strahovito puno znače, jer ja sam već 70. godina i dobro dođe, kaže umirovljenik Milan Bačić.

Još kad su vježbe besplatne i u dobrom društvu.

- Dobra je energija, jednostavno - nekima se možda nekad ne da dolaziti, nekada da, ali uglavnom svi traže tu energiju grupe i onda je svima lakše za vježbanje, kaže fizioterapeut Ivan Bošnjak.

Lakše je i kad se udruže kreativne snage, bez obzira na godine. Jer radilo se od kuće danonoćno da bi se isprofiliralo, u suradnji s Udrugom mladih i gradskom upravom, pet različitih i korisnih projekata. Pa su umirovljenici dobili i dnevni boravak.

- Onda smo im omogućili da oni dođu u svoj prostor, da pročitaju knjigu, da se koriste internetom, tamo smo im stavili internet, da zaigraju karte, šah, tombolu, kaže Vinko Piližota, predsjednik Udruge umirovljenika Krešimirova grada.

Oni kreativniji časa nisu dvojili hoće li se prijaviti na tečaj slikanja. Opuštenija će uskoro biti i svakodnevica za 20 žena na širem području Šibenika. Jer zaposlit će ih Udruga umirovljenika kroz projekt "Zaželi bolji život".