Branitelji u masliniku liječe dušu i tijelo

Berba je maslina, a masline u svom masliniku bere i Udruga hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a. U proteklih 16 godina, od kada su uredili maslinik u okviru radne terapije, osvojili su niz priznanja za maslinovo ulje.

Čist zrak, ruke zaposlene, a glava mirna. Ovdje se tako liječe i duša i tijelo.

- I radimo i borimo se i imamo. I idemo i pijemo i uživamo. Nikakve nam tablete ne trebaju, kaže Anđelko Nimac, član Udruge i radno terapijskog, rehabilitacijskog i edukativnog centra "Maslinik".

- Ne da sam zadovoljan, nego sam prezadovoljan zato što smo mi ekipa, možemo jedno drugom svašta reći, šaliti se i posao ide, dodaje Boris Polegubić, član udruge i radno terapijskog, rehabilitacijskog i edukativnog centra "Maslinik".

I Ministarstvo branitelja zdušno podupire njihov radno terapijski, rehabilitacijski i edukativni centar.

- Oni usvajaju nova znanja koja prenose dalje, to je jako lijepo. A najvažnije je to da se drže skupa i da i da ne zapadaju u očaj i beznađe i kao što i sami vidite kako je u našem društvu simptomatično da se samo loše stvari stalno potenciraju, kaže Miroslav Cukrov, voditelj podružnice Ministarstva hrvatskih branitelja Šibensko-kninske županije.

Dodatno vesele i pravi plodovi fizičkoga rada. A to potvrđuju i međunarodna natjecanja na kojima je njihovo ulje dobilo tridesetak zlatnih i srebrnih medalja.