Art sajam - mjesto druženja i predstavljanja suvremene umjetnosti i antikviteta

Slike, kipovi, umjetnički radovi - sve se do nedjelje može vidjeti i kupiti na 2. zagrebačkom Art sajmu na Velesajmu. Zamišljen je kao mjesto druženja i predstavljanja suvremene umjetnosti i antikviteta. Zastupljeni su umjetnici raznovrsnih djelatnosti; od mladih, do hrvatskih klasika.

Na Art sajmu 120 izlagača predstavlja svoje radove. Iako je dosta inozemnih izlagača otkazalo, željne druženja - koronakriza nije zaustavila. Odmor od svakodnevnog stresa u umjetnosti pronalazi naša televizijska kolegica.

- Uglavnom su to ženski portreti. U svakoj od tih slika ima i mene. Neke su tužne, neke su vesele, neke su destruktivne. Volim slikati cvijeće. Osjećam kao da idem prema svojim snovima, prema nekom ljepšem svijetu, kaže Dijana Čović, slikarica, urednica u informativnom programu HTV-a.

Riječanka Mirna Sišul svestrana je umjetnica.

- Inspiraciju pronalazim u svakodnevnom životu. Osim slika imam i tapete u ponudi i kišobrane, kaže slikarica Sišul.

Mladima je promocija itekako važna.

- Ima nas oko 20 izlagača. Crne Mambe nam pomažu. Izlažemo s njima. To je uvijek neka promocija nas mladih i da izađemo nakon faksa i da se predstavimo ljudima, kaže Alana Kajfež, voditeljica mladih u Udruzi Crnih Mambi i Ratnih veterana.

Čak 70 djela hrvatskih modernih i suvremenih umjetnika nudit će se na aukciji u subotu. Art Fair Sajam trajat će pet dana. Ulaz je besplatan.