Zvijezde pjevaju - neočekivani odlazak Josipe i Sandija

Treća emisija HRT-ova showa Zvijezde pjevaju pomalo je iznenadila i natjecatelje i gledatelje. Iako su bivša miss Hrvatske Josipa Kusić i njezin mentor Sandi Cenov dobili sve pohvale za nastup i dobre ocjene žirija, publika u studiju odlučila je drukčije pa su na iznenađenje mnogih večeras napustili natjecanje.


Foto: Dario Njavro za HRT

Nastupe parova možete pronaći na našem YouTube kanalu Zvijezde pjevaju.

Parovi su se ovaj put natjecali u žanrovima pop, rock i funk, koji je jedan od tri nova žanra ove sezone. I ovaj put, uz žiri u sastavu Danijela Martinović, Mirela Priselac Remi, Marko Tolja i Jurica Pađen, o tome tko prolazi dalje odlučila je i publika u studiju.


Foto: Dario Njavro za HRT

Glumica Dora Fišter i Bojan Jambrošić otvorili su emisiju s rock pjesmom Ugasi me.

- Dobrodošla u show Zvijezde pjevaju, pozdravio je Marko Tolja Doru, misleći pritom na njezinu izvedbu u kojoj ovaj put nije bilo treme. Jurica Pađen je dodao da je bilo uvjerljivo i da su svojom koreografijom pojačali cjelokupni doživljaj.Članica žirija Danijela Martinović pohvalila je Doru rekavši da je u nastupu bila svoja te joj je savjetovala da tim putem ide i ubuduće. Uz još jednu pohvalu, dobila je i savjet članice žirija Remi da se u nastupu fokusira na svog mentora Bojana i pokuša ne obazirati se na stvari sa strane. Ukupan zbroj ocjena koji su dobili je 30.

Uslijedio je nastup bivše miss Hrvatske i poduzetnice Josipe Kusić i Sandija. Marko Tolja je pohvalio Josipino pjevanje, naglasivši da je bila točna i da ima lijep glas kad pjeva u nižim lagama.- Eksponencijalno rasteš iz emisije u emisiju i sve si bolja, istaknula je Remi, dodavši da bi joj dala nadimak "divlja jagodica" jer je s jedne strane nježna, a s druge ima punk u sebi. Za izvedbu pop pjesme Jabuke i vino dobili su zbroj ocjena 32.

Treći par večeras, koji je ujedno dobio i najvišu ocjenu žirija, predstavio se s pjesmom Human. Ivan Šarić i Lara Antić Prskalo oduševili su žiri svojom izvedbom.Danijela Martinović je priznala da je strepila kako će netko tko je od početka dobar napredovati dalje, no da su oni u tome uspjeli i da su na pozornicu donijeli odličnu energiju i dvoglasje koje ovom pjesmom nije bilo jednostavno otpjevati. Žiri je njihovu izvedbu nagradio visokim zbrojem ocjena 35.

Rock baladu Budi moja voda otpjevali su glumica i redateljica Arija Rizvić i Marko Kutlić.- Ova pjesma je zahtjevna, ali ovo dvoje simpatičnih i mladih ljudi izveli su je vrlo dobro, ustvrdio je Jurica Pađen.

- Arija, vidjelo se da si ovu pjesmu proživjela i jako ti dobro stoji rock, bila si žestoka i mazna u isto vrijeme, nije štedio na pohvalama Marko Tolja. Njihova izvedba ocijenjena je zbrojem 33.

Glumac Boris Svrtan i Lea Mijatović odlučili su otpjevati pjesmu kojom je Boris zaprosio svoju suprugu. Riječ je o pop baladi Jedna zima sa Kristinom.- Bacio me na koljena, sad kad sam čula da je ovom pjesmom zaprosio ženu, no odabrati ovu pjesmu bilo je hrabro. A napraviti dvoglasje, još je hrabrije, poručila im je Danijela Martinović. S tim se složio i Marko Tolja, dodavši da im je nastup bio korektan i šarmantan. Ukupan zbroj dobivenih ocjena bio je 28.

Šesti večerašnji par - glumac Marko Petrić i Gina Victoria Damjanović - odlučili su otpjevati pop baladu I Want it That Way. Članovi žirija su se složili da im je koreografija bila odlična, kao i odjevna kombinacija.- Elegantni ste i uvjerljivi. Bilo vas je lijepo i vidjeti i čuti, rekao je Jurica Pađen. A Remi je savjetovala Marku da se ne mora čvrsto držati za dugačke tonove nego da u solo dionicama slobodno pusti malo vibrata jer da će na taj način zvučati emotivnije. I 34 je ukupan zbroj ocjena koje su dobili.

Čast da prvi u ovoj 9. sezoni showa otpjevaju funk žanr, pripala je novinaru i uredniku Damiru Smrtiću i Ivani Kindl. Led su probili s pjesmom Malo ljubavi.- Damire, hvala ti što si se usudio i što si tu gdje jesi i što si tako hrabar, pohvalila je Danijela Martinović Damirov trud.

- U dubokim tonovima si predivan i senzualan. Ivana, lijepo si mu postavila karte, a ti si Damire odlično odigrao, bile su riječi članice žirija Remi. Posljednji par koji je nastupio večeras tako je dobio zbroj ocjena 30.


Foto: Dario Njavro za HRT

U show programu gledatelji su mogli uživati u još jednom duetu, i to baš duetu poput naših natjecateljskih. Naime, Neno Belan pobijedio je na ovogodišnjem Splitskom festivalu u paru s glumicom Zoranom Kačić Čatipović, s pjesmom Čarobna stvar. Njihova izvedba čarobno je zaokružila i večerašnje izdanje emisije.

Zbrojem bodova žirija i bodova dobivenih glasovanjem publike u studiju odlučeno je koji par napušta show Zvijezde pjevaju. Voditelji Barbara Kolar i Duško Ćurlić objavili su gledateljima da natjecanje napuštaju Josipa i Sandi.


Foto: Dario Njavro za HRT

Duhovita i uvijek nasmijana Josipa istaknula je da joj je bilo lijepo i da je uživala u svakoj emisiji i druženju s ostalim kandidatima, te im poručila da će ih pratiti i podržavati i dalje.

Sandi je rekao da je prvi savjet koji je dao Josipi bio neka uživa u ovom iskustvu i da nije bitan uspjeh ni novac. Za kraj je rekao još i da se nada da je Josipa uživala.


Foto: Dario Njavro za HRT

Televizijski gledatelji svog pobjednika emisije mogu odabrati na društvenim mrežama: Facebooku i Instagramu.

Scenarist showa je Alen Đurica, redatelj Danko Volarić, a urednica Uršula Tolj.

Nakon emitiranja, multimedijska usluga HRTi pruža i sedmodnevnu dostupnost emisije, a nastupe parova, kao što smo spomenuli, možete pronaći  na našem YouTube kanalu
Budite i sljedeće subote uz najraspjevaniji glazbeni spektakl!